Vad händer..

Åkte hem i tisdags, blev hämtad ända från Skåne av fantastiska Matilda! I onsdags gick jag upp tidigt m Robin för att ta min medicin, slappade i soffan under FM, gick en längre runda med dogsen, fixade med nyinköpta grejer till hallskänken och sen blev jag illamående. Sen bröt helvetet ut.. Spydde från 17 på EM till 06 på morgonen, var uppe på toa två gånger i timman, kunde inte ta några mediciner heller så hade ju rätt ont när spyorna avtog. Nä fy fan. Låg sen på soffan hela dagen igår och sov om vartannat, även idag. Orkeslös, illamående till och från. Nu kan det väl fan bara bli bättre.. 

Prommis

Jag och mamma gick en lång runda, vid Rusta sprang jag in snabbt och kom ut med lite fler prylar till nya läggan hehe. Imorrn är det dags att åka hem igen.. Heeelt sjukt vad tiden går fort! I söndags var det 2v sedan jag kom. 

Fina människor

Jag är lyckligt lottad som har så fina människor runt mig!! Medan jag låg inlagd i Gbg och även efteråt har min syster och mamma hjälpt mig med whippetarna, och tagit hand om mig nu när jag mått som sämst efter op. Samtidigt i Skåne har min älskade sambo hållt ställningarna hemma, och med hjälp av sin familj flyttat åt oss i helgen till en större lägenhet på markplan! Ingen nämnd, ingen glömd, men jag är otroligt tacksam för all hjälp som vi får ❤❤ på tisdag kommer jag hem igen, och blir hämtad med vår bil av en till fantastisk människa från skåne! Det finns inte ord som räcker till för det ni alla gör för oss.. 

Helgen

Igår åkte jag och mamma till stan medan Noelle sov hemma efter den jobbiga natten. Vi mötte upp Linus för en fika och tittade runt i inredningsbutiker, jag letade lite smått att ha på hallskänken i vår nya lght. Orkade med mycket igår, satt uppe och kollade film med mamma på kvällen. Sov sedan gott inatt igen, och Noelle mådde betydligt bättre idag och följde med mig till en butik långt bort jag tittat ut! Tog 1h dit, men jag har haft en sämre dag idag med mer värk och lite illamående. Hittade iallafall en superfin tempeltavla till skänken! 

Bra dag

Igår mådde jag också bra efter att ha sovit en hel natt! Var dock väldigt trött ändå så efter rastning av hundarna och frukost lade jag mig och sov lite till. Går upp vid 6 med noelle eftersom jag tar piller då, så det är extra skönt att gå och lägga sig sen när hon går till skolan ;-)

Gick ner till centrum med mamma sen vid 12 för att köpa räkor till middagen och tugg till hundarna. Senare när noelle kom hem kände jag mig så uttråkad så vi åkte till Allum en sväng! Jag köpte en BH utan byglar för jag kan inte ha en vanlig BH nu när ärren sitter preciiis i vägen och det gör ont med något som sitter åt. Den jag hittade var iallafall perfekt! Letade efter lite inredningsprylar då vi flyttar idag, eller ja, den lotten faller på min stackars sambo eftersom jag är här uppe och ändå inte kan lyfta.. Så när jag kommer hem på tisdag är det till ett nytt hem! Har sååå många idéer.. Och stackars Noelle började kräkas igårkväll och sprungit upp till toan hela natten.. Lena blev dålig efter att vi åt middag där i tisdags men känns som att vi borde blivit dåliga tidigare isåfall? Usch, hoppas jag klarar mig.. 

Upp och ner

Inatt sov jag hela natten förutom en gång jag vaknade till snabbt. Otroligt skönt! Även mått bra hela dagen, inget illamående, värken var hanterar, inte jättetrött! Hoppas jag sover bra inatt också. 

Bajsdag

Knappt kunnat sova inatt.. Vid 5 gick jag upp och tog mina piller. Satt uppe tills de andra kom upp vid 6 och åt med dom. Gick ut kort med hundarna så de fick göra sina. Lade mig igen, tog tid att somna.. Vaknade vid 10 och gick på toa, skulle se ett avsnitt på mobilen men mådde illa så somnade om igen. 40min senare vaknade jag igen, hela kroppen värkte som fan och illamåendet gav inte med sig. Tog en vid-behovs tablett, satt upp i sängen med spyhink bredvid mig. Tillslut blev det lite bättre, jag kollade senaste PH och tvingade mig ut med hundarna igen på en minimal runda. Fick i mig lite mat, nu är jag dödstrött men mår lite bättre, inte lika mycket värk och illamående.


Ska hälsa på pappa på boendet sen, och sen ska vi alla äta middag hos Lena efteråt. 

Utskriven!

I lördags morse pratade jag med läkaren, jag hade fått väldigt mycket smärtlindring under dygnet (inte så konstigt eftersom de tog min pump för snabbt) så vi skulle försöka trappa ner så jag kunde åka hem. Fick 2 alvedon vid 14 enligt mitt medicinschema, sen kom noelle och mamma vid 4. Sen framåt 5 började jag få riktigt ont, så mamma pratade med läkaren och då visade det sig att jag var tvungen att be om vissa smärtstillande som jag trodde jag fick "per automatik" liksom. Men nä, så jag hade sjukt ont i onödan. Kunde få 6st oxynorm per dygn som är morfin typ, men de måste jag be om.. Kul man visste det! Sen mådde jag bättre iallafall, behövde inga extra tabletter under natten. Söndagen började jag med att spy mörkgrönt, som tur var innan frukosten och medicinen. Mådde bra sen igen, även med minimal smärtlindring så vid 15 åkte jag hem!!! Så jäääkla skönt. Ätit god mat, gått med ut med dogsen, hämtat ut medicin idag för 600kr, vilat.. Js, nu blir det nog bara bättre. Men att det inte ens gått 1v sen operationen är ju fantastiskt, trodde inte jag skulle må såpass bra redan, även om jag blir trött fort och smärtan går upp och ner. 

Upp som en sol..

Mamma kom efter 16 igår, då fick jag hjälp med att tvätta håret. När Lena och Linus kom var vi precis färdiga, och jag fick en smärtlindrande tablett. De tog bort pumpen innan hårtvätten, de vill att man så fort som möjligt ska klara sig utan den. Vi alla gick till dag rummet och mamma borstade mitt hår. Kände hur smärtan tog över mer så fick be om en till tablett. När mamma var klar med håret gick jag in på rummet och lade mig i sängen och dom gick hem. Bad om fler tabletter, inget hjälpte. Fick fler samt sprutor, ingen skillnad. Hade så ont att jag nästan fick panik, smärtan strålade ut i ryggen och lungorna kändes utslitna. Tillslut somnade jag i nån timme av en spruta, men fick en till då efter jag vaknat. Natten var orolig, vaknade 12, 02, 04, 06 och fick tabletter vid alla tillfällen. Under dagen har jag haft ont till och från, fått smärtstillande så fort jag velat men man blir väldigt trött av att pendla så i smärtan. Varit uppe typ 2ggr och gått, gjort andningsövning samt rörelse. Resten av tiden har jag småslumrat i sängen. Lena var på besök mellan halv 4 - halv 5, trevligt att tänka på ngt annat. Beroende på hur natten blir ska jag kanske åka hem imorrn! 

Dag 2 efter op

Var på sjukhuset vid 9 i tisdags, och fick duscha med detsamma. Lade mig sedan i sängen och tog det lugnt medan mamma stannade i fåtölj bredvid. Framåt 10- halv 11 satte de en nål i min arm och tog blodprover, de sade att de skulle komma tillbaka och sätta dropp senare. Droppet kom vid halv 12 och jag fick höra det skulle dröja max 1,5-2h innan op. Efter typ 10 min kom de tillbaka och sade att det var dags! Blev nerkörd till operationssalen och fick lugnande innan de skulle sätta dit ryggbedövningen som jag var så nervös över men det kändes inte så mycket. Sedan lade jag mig ner på bristen och fick andas syrgas och poff sa det, nästa gång jag vaknade var klockan 14.30 typ och jag låg på uppvaket. Syrgasen gjorde mig sjukt torr i munnen så fick vatten i omgångar.


Jag skulle stanna på uppvaket över natten och bli flyttad till avdelningen på förmiddagen, just för att de behöver ha koll på smärtan och så. Jag var rätt pigg ändå, även om jag slumrade till rätt ofta. På kvällen fick jag i mig en yoggi, gott efter att man inte ätit på 24h. Sov dåligt på natten, sade till om smärtlindring, ändring av sängens läge, syrgas mm. Kateter hade jag fått under operationen också, och den retade så det kändes som jag behövde kissa hela tiden. På morgonen fick jag i mig frukost iallafall, en yoggi och en rostmacka. Efter det skulle jag försöka ställa mig upp, men jag kom inte längre än till att sätta mig på sängkanten då trycket över bröstet blev så högt så jag blev helt svimfärdig och fick lägga mig ner. 

Så kom jag tillslut till avdelningen, ett 3 bäddsrum där en kvinna och en äldre dam låg. Otroligt trevliga och roliga vilket kändes så bra! Var väldigt trött resten av dagen så sov mycket och fick mycket smärtlindring. Dränet som jag hade ut från lungan (?) togs bort på EM och även katetern, så jag var uppe och gick en stund! På kvällen fick jag otrolig smärta när jag skulle upp från sängen så det gick inte, fick bara lägga mig ner direkt och få fler tabletter. Vaknade vid 4 på morgonen nästa gång, gick upp på toa och fick smärtlindring. Somnade om och åt god frukost senare.

Fysioterapeuten kom innan lunch, vi gick i korridoren och jag fick ett papper med rörelser jag ska göra samt andningsövningar. Gjorde båda delarna så sedan dess har jag inte varit lika tungandad! Fantastiskt skönt! Varit uppe en gång på EM också samt gjort övningarna, nu väntar jag på besök av mamma. Senare kommer Lena och ev Linus. 

Dagen med stort D

Igår var jag på inskrivning! Tog blodprov, EKG, längd, vikt, träffade sjukterapeut, narkosläkare, kirurg och sjuksköterska. Duschade sedan när jag kom hem med hibiscrub, desinfekterande medel, två gånger med 5 timmars mellanrum. Nu är det snart dags att åka till sjukhuset! Ska vara där vid 9, sen duscha en gång till innan operationen som är någon gång efter lunch. Då ska jag först få lugnande innan de sätter en ryggbedövning på mig och så småningom söver mig! Herregud, börjar bli nervös nu.. 

Lund utställning

Igår var det svenska vinthundklubbens utställning i lund! Kayo åkte ut med huvudet före medan Santo vann öppenklass med CK! I bästa hane blir han sedan 1a!!! Trodde jag skulle svimma.. Sedan BIM! Så sjukt stolt, äntligen fick vi första certet efter 3st r-cert! Dessutom fyllde Santo 2år igår! Idag däremot hade domaren en helt annan smak i Eslöv men så är det, upp som en sol och ner som en pannkaka. Om ett par timmar tar jag och N + whipparna tåget till Gbg inför min op.. 

Sista arbetspasset

På minst 3 mån.. Nu närmar det sig!! 


Noelle kom ner idag, utställningar lör+sön sen åker vi upp till gbg på kvällen. Tar med whipparna så tar hon hand om dom när jag ligger inlagd, sedan får jag hjälp av henne + mamma någon vecka till :-) 

Inlines

Skriv inläggstext 

Nuss procedure

Då var det spikat. Dagen jag väntat på i så många år - min operation. Ett fel i mitt bröstben ska fixas till och en stålskena ska sättas in och trycka ut den gropen som nu finns. Som jag väntat, och så jädra nervös jag är nu. Eller varit sen i onsdags, då jag fick hem kallelsen. Jag är inte nervös över själva operationen, mer hur det kommer bli efteråt. Hur ont kommer jag ha, hur orörlig kommer jag vara osv. Men, det får tiden utvisa. Jobbar nu tis-fre, sista passet på fre på flera månader.. Sedan utställning lör+sön, hem till gbg sön kväll, inskrivning måndag och op tisdag. O.M.G! 

RSS 2.0