Trött men snart semester..

Känner verkligen att jag behöver en längre ledighet nu! Där man hinner koppla av och bara vara. Men snart så.. Nästa söndag börjar 3v semester!

UNDERBART



Fika och bilplanering

Träffade Julia för en välbehövlig fika, nu är jag påväg in till mannens jobb för att kolla på och beställa vår nya bil!! Spännande!

ULLARED

Alltså ja, typ det bästa som finns. Nu är det lite mer än ett år sedan vi var där sist och på fredag åker vi igen! Så taggad!


Skööönt

Jobbdagen har gått såå fort idag! Och jag slutade 13.45 :D R slutade också nyss så då tar vi en runda till skogen med hundarna. Ledig imorrn!!

Lagom med blommor!

Rosen blommar för fullt!

Hur vi lyckas?

Jobbet har gått bra både igår och idag, slutade 14.15 och åkte med svärmor till blomsterbutiken vi var på igår som hade 50% på nästan allt. Jag råkade också köpa med mig för att piffa upp köksfönstret! 


Resten av dagen blir det bara mys med min prins, hemmagjord pizza och godis framför Dexter!

En liten runda

Jag och svärmor tog en liten runda in till eko-hallen och Burlöv center nu på förmiddagen, fick med mig min allra första orkidé hem för ynka 50-spänn! 14.15-21.15 står på jobbschemat idag. 


Förresten! Jag och R såg filmen Cinderella igårkväll, såå fin och bra! Se den! 

Amakli.se

Som jag älskar snabba leveranser!! Och så fint det blev! 

Omflyttning

Översta: innan
Understa: efter

Tycker nog det blev bättre såhär! Som vi hade det för ett år sedan. Det blir en slags avgränsning och ser inte lika rörigt ut.

Hejdå forden

Vi har sålt forden och i september får vi hem den nya V40:n! Pirrigt.. 

På bygg din Volvo kan du själv styla din bil, denna färgen tycker jag var snygg! Fälgarna var dock svindyra haha..

Vår prinsessa

 
 
 
 
 
 
 
 

Har ni glömt midsommartävlingen?

Som jag skrev för några månader sedan skulle vi ha en tävling där man skulle gå ner mest (procentuellt) i vikt för att vinna. Tanken var att sporra svärisarna lite, R har ju redan dietat länge. När vi började tävlingen vägde jag 59,9 men innan jag hann börja dieta (orkade inte direkt) vägde jag 60,2. 

När jag väl kom igång drog jag ner på kolhydraterna och åt 3 ägg till frukost, protein och sallad till lunch och samma till kvällen. Vissa dagar åt vi lite kolhydrater på kvällen. Mellan målen åt jag mellis, typ lite nötter. 

Hann bara dieta 1 mån innan tävlingen var slut och tills dess hade jag då gått ner från 60,2 till 57,6. Inte alls för att jag behöver gå ner i vikt utan bara för att se vad som skulle hända med kroppen om jag drog ner på kolhydraterna. Kolhydrater i för stor mängd gör att man känner sig "svullen.

Summan; under dieten kände jag mig väldigt "tom" i kroppen, alltså att jag inte samlade på mig en massa vätska. I början var jag hungrig och fick lågt blodsocker men efter några dagar kände jag mig som vanligt. En väldigt skön känsla att inte känna sig svullen! 

Nu är den hårda dieten slut men jag kommer fortsätta att äta så lite kolhydrater som möjligt vid måltiderna, däremot kommer jag äta en glass/fika/godis/whatever om jag är sugen på det men i måttliga mängder. 

Kroppen mår bra av att inte få i sig onödigt mycket kolhydrater och man märker en STOR skillnad på hur man känner sig mot när jag åt kolhydrater jämt! Även om kolhydrater är typ det godaste som finns så är det värt det att skippa dom. 

Å andra sidan finns det fler sätt. Istället för att plocka bort kolhydraterna och äta fett kan man ta bort fettet och äta kolhydrater. Det är fett och kolhydrater ihop som är onödigt!


R gick ner från 85 till 79 på den korta tiden, men så tränar han hårt varje dag också. Muskler väger mer än fett så jag fattar inte hur han kunde gå ner såpass mycket men det visar att man har mer fett på kroppen än man kanske tror! 

Att banta var aldrig mitt mål, det är inte sunt för kroppen och man går upp allt igen, om inte mer, när man börjar äta som vanligt igen. Däremot att se över sina matvanor och välja ett nyttigare alternativ är bara bra! Självklart får alla äta vad de själva vill. Berättar bara vad vi gjorde och min syn på det. Och kom ihåg - det är sååå viktigt att äta på regelbundna tider och små mellanmål. Du går inte upp i vikt för att du äter bra och ofta, du går upp i vikt för att du väljer fel mat/mellis/äter för sällan! 

En till sån dag

Med huvudvärk, så satans drygt. Jobbade 7-15.30 och sen tog jag mira och gick bort till svärmor för att fika lite! Nu väntar lite matlagning, köttfärssås & spaghetti, innan R kommer hem från gymmet. Skönt med en ledig dag imorrn innan jobb lör-mån! 

Såhär såg jag inte ut imorse när klockan ringde... 

HuvudVÄRK

Så ont i huvvet nu när jag kom hem från jobbet. Gick raka vägen till duschen och snart kallar sängen. Blir inte mycket till kväll när man jobbat till 21 och ska upp igen vid 5.30 men jaja, ledig på fredag! 


En djungel där ute!

Beställt!

Har länge velat ha ett smalt armband som jag kan ha på mig jämt, vad passar då bättre än detta med lite rabatt! Valde bokstaven R och ett litet hjärta, eftersom min kära sambo är mannen i mitt liv. In och köp!

Beslutsångest

Översta bilden - nyinflyttade förra sommaren, divanen på vänster sida och gammalt soffbord
Nedersta bilden - idag, divan på höger sida och nytt soffbord.

Vet inte vilken sida divanen gör sig bäst på.. Nya soffbordet känns dock bra, mindre och i samma färg som soffa/tv-bänk!


Blir kanske mer "myshörna" med divanen ytterst/hitåt?? 

Gårdagens Ikea-köp



Sängkläder, badrumsmattor, kökshanddukar & förkläde, stekspade, strandväska, paraply, bordslöpare, tandborstmugg, paraply, garderobsblomma & soffbord! 

Uppfräschning

Efter lite jobb 7-13.30 klippte jag ner de överblommade blommorna på pelargonerna, kannan och stamrosen, det återstår att se om jag lyckats eller gjort bort mig! 

En vinnare!




Så kuuuul!! Vi blev en av vinnarna i hurtta's midsommartävling! 

Blandat från Gotland





















Hemåt!

Inne i Visby och väntar på färjan hemåt men först lite lunch. Ska bli så skönt att komma hem! 

Men sug

Jag har blivit så jäävla förkyld!!! Hade ont i halsen påväg hit och sen blev det bara värre. Imorrn åker vi hem igen och det ska bli skönt att komma hem till missarna och vår underbara säng!

Midsommartjej


Glad midsommar!


Vad vi gör

En heldag inne i Visby med glass, lite blandat väder, massa promenerande och lite shopping! Nu har vi nyss ätit grillat och senare blir det ev lite kubb. Skön dag! Bara fotat med systemkameran så bilder blir det inte förrän vi kommer hem igen.

Mira älskar att ha trädgård och Robin skjuter chilli som spelar död, utsikt!

@gotland


@ gotlandsfärjan

Mira sköter sig såå bra även fast andra hundar skäller och stimmar!

Ett trött troll

Påväg mot de småländska skogarna!

Bra färdkost imorgon



Imorgon blir en lång resdag! Åker runt 10 på morgonen, gör stopp i Småland och sedan vidare till Oskarshamn och färjan. På Gotland anländer vi runt 12 på natten.. 

In the making


I full gång!


Vilodag

För både mig och djuren! Skönt att sova ut imorse, nu väntar städning och bakning, plus att paketet från zooplus lär levereras idag. Fix inför Gotland!



Kvällens projekt

Kärleksmums är nog min mans favorit kaka, men istället för att göra dem i en långpanna provade jag idag att portionera ut i muffinsformar! Snyggare "cupcakes" har man väl sett men helt ok för en första-gång! Återstår att se hur de smakar, dieten är fortfarande igång..

1 veckas ledighet!

Yeeeeyyyy!!

Söndagskväll

Och jag är nästan precis hemkommen från jobb. Imorgon är sista dagen innan en veckas ledighet och GOTLAND!! Ska bli såååå skönt! Så på tisdag när jag är ledig ska jag städa och fixa här hemma, baka lite till resan och ta en snabbis till Ikea. Mys!

Det som står på listan:

Både kanelbullar och kärleksmums tänkte jag!

Skillnad mot Jensens

På Jensens hade man alltid långpass på helgen, exempelvis 10-20 eller 12-21, därför känns det helt sjukt att jobba på mitt nya jobb för idag har jag haft 7-15.30 men när man kommer hem har man ändå halva dagen kvar! Underbart! Dessutom bara jobb varannan helg!



Shopping och plantering

Köpte jobbskor idag, verkligen på tiden! Ett par ballerina fick också följa med eftersom sommaren är här nu. Rosen fick komma ner i jorden och står så fint på balkongen. Ikväll blir en lugn kväll med uppladdning inför jobb lör-mån! 




Lilla balkongen


KÄR I MINA ROSOR

Råååkade köpa ännu fler blommor till balkongen idag, tror sambon börjar bli trött på mig! Men har velat ha ett sånt här så länge så när det bara stod där och skrek på mig kunde jag inte låta bli.. Hur fint??!




Kämpinge badstrand








Odlingsstege/blomtrappa

En wantie! Perfekt om man har ont om plats på balkongen eller vill få lite höjd på det!

Zooplus

Beställde lite mer mat och sand till katterna idag, hoppas VERKLIGEN det hinner komma innan onsdag då vi åker till Gotland.. Trevligt med en liten filt som present också, och såklart fick mira med något gott.

JURASSIC WORLD

SÅ JÄVLA BRA! Bästa filmen på länge! Imorrn är sista tre timmarna på denna veckans utbildning, ser sååå fram emot en kort dag och en ledig fredag!

Nu är det nära!

Ska bli såå skönt att komma bort ett par dagar och bara koppla av!

En tisdagskväll



Till middag åt vi köttgryta m. svamp och blomkålsmos (!!!), så gott! Första gången jag provade detta men definitivt inte sista! 

Iso the watermeloncat



Bokat!



Spännande!! Imorgon ser vi den! Annars har introduktionen dessa två dagarna varit intressant, kanske dock mer riktat åt dom som jobbar på hemtjänsten eller inom äldrevården och inte så mycket till mig inom LSS:en (jag var den ända därifrån), men ändå. Imorgonbitti är det genomgång inför medicindeligeringen och på em. börjar lyfttekniken som pågår 3h både ons och tors. 

Sommar-introduktion

Denna veckan består av utbildningar, en introduktion mån-tis och en liftutbildning ons-tors! Sen en ledig fredag innan jobb lör-mån. Känns bra! 

It's so fluffyyyy!!


Överraskat svärmor med plantering!





Morgon-pw

Helt ok väder idag också så vi gick en pw, nu blir det frukost innan en tur till sularpsfarmen som jag hört ska ha billiga blommor!

Kvällsmys

Lite grillat hos svärisarna och sen poolhäng i kvällssolen är svårt att slå!

Ett kärt återbesök

I november förra året gästade vi Olof viktors cafe i glemminge, idag tyckte vi det var dags igen! Sååå gott!


Mira blev trött på hemvägen..

När vi var där sist!

Ledig helg!!!

Äntligen tid till att sova lite längre och umgås med min man! Mira och jag inleder med att spela boll i solen!



Test!



Före till vänster och efter till höger. Som ni ser har jag rosacea och vill inte ha något tungt smink som gör den värre, the balms färgade dagcreme tror jag är ett bra alternativ! På bilden har jag använt just den, bare minerals concealer, puder och rouge. Vi får se hur det håller sig under dagen men än så länge känns det bra! 

Blomnörd..

Slutade jobbet 13.30, hemom och sen direkt till svärmor. Vi tog en tur till käglinge med dogsen men det var så varmt så det blev en kort runda. Sen råkade vi hamna på blombutiker då hon skulle köpa nytt, jag fick visst också med mig en hem som tog barrväxtens plats. Egentligen vill jag ha rosor men dom lär dö efter 3 veckor hehe.. 




Äntligen!


Rengöring - på tiden

Jag är så fruktansvärt dålig på att rengöra mina sminkborstar, men tänkte vara duktig och göra det nu innan jag använder dom till det nya sminket! Tappat bort en concealer-pensel tråkigt nog :( vilket som, de tre från MUS är riktigt hår så dom tvättades i schampoo + balsam medan den översta syntetsborsten fick lite diskmedel. Hoppas dom blir mjuka & fina när dom torkat!

Den är här!



Nu väntar jag bara in paketet från cocopanda där de flesta produkterna är ifrån! 

Tröttsamt trött?

Fattar inte hur jag kan vara så trött, sitter det fortfarande i sen Stockholm? Igår sov jag 11 timmar på natten men sen på kvällen somnade jag ändå i soffan i nån timme.. Kanske övertrött. Idag väntar iallafall jobb 7-16! 

Den katten! Så fort maskinen är igång sitter han där och bara tittar, haha. 

Höna pöna i det gröna



När R kommer hem sen åker vi till skogen i blåsten! Heeelt sjukt att vi är inne i juni och det känns som höst ute..

Ett kap!

Detta skulle kostat ca 850kr egentligen (även då efter rea mm.) men med rabatter osv fick jag allt för ca 600kr! Då beställde jag ändå från två olika hemsidor! Så in på både cocopanda och eleven och fynda! 



Förmiddagsmellis



Nu ska jag klippa klor på djuren, dammsuga och sen kika på nytt smink! 

Trööött

Ligger fortfarande efter med sömnen sen Stockholm så det ska bli såå skönt med en ledig dag imorgon efter en hektisk helg!! Dessutom skönt att bara jobba 7-13.45 idag! 

Ikväll tänkte jag beställa lite smink och nya borstar, bb-creamen jag har nu är lite för mörk för vinterbleka mig men jag har varit för lat innan för att köpa nån ny.. Hittat en perfekt sida med ta 3 betala för 2 på allt!

RSS 2.0