Min pappa med alzheimers

Pappa och Lena hälsar på från Göteborg så vi har ätit lax till middag följt av pannacotta. Senast vi träffade dom var nästan 6 månader sedan.

Min pappa har haft alzheimers i 4-5 år nu och det finns inget värre än att se sin pappa tyna bort och se sjukdomen ta över mer och mer. Det är inte min pappa längre, inte pappa så som jag minns honom. Den skämtsamma, pigga och pratglada pappan har tagits över av en sjukdom som bryter ner och tar över hjärnan och hans kropp. En så simpel sak som att veta att man ska hälla dricka i glaset och inte på maten. Att man äter desserten i glaset med sked och inte dricker den. 

Det är tufft och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det. 

Min pappa. Min pappa med alzheimers.

Back on track

Till lilla miris!

Badtokig

En tur till Arrie-sjön där mira fick busa av sig!









Skogsprommis

Och jag hittade hallon!! 

Date night

Jag och min kärlek har ikväll ätit köttfondue på Elyseé följt av San Andreas på bio! Både maten, filmen och kvällen får 5/5 i betyg! Mys!




Mitt lilla rosträd

Allt efter som rosen blommar har jag klippt bort överblommade blommor, nu har det börja växa nytt lite var stans! 



Tur och retur till Öland

En underbart härlig om ändock snabb visit till Öland där vi strosat omkring, ätit gott och tittat på alla djur i timmar! Nu är man rätt slut så det är skönt att vi nyligen kom hem igen! 

Ett litet urval av alla bilder som togs












Morgondagens roadtrip

Äntligen!!

Utflykt och bus

Vi tog en sväng till vellingeblomman i brist på annat att göra, sen busade mira med sina whippet-kompisar neo & taz i rastgården! Nu väntar snart tacos!


Gammal bild från förra sommaren

Vi fortsätter träningen


The longest ride

5/5 guldstjärnor, så bra!!






Lite tricks!

Började att lära "sitt fint" nu ikväll! Höll godis ovanför huvudet och klickade så fort hon bara sträckte sig efter den. Tillslut lättade hon lite fram och jag klickade igen. Efter några minuter började hon hålla upp framtassarna och fick mer belöning. Vi slutade efter en kort stund då hon hade förstått vad jag var ute efter! Duktig!

Länk till film
https://youtu.be/hQ1pVMnaZ_k

Mumsmiddag

Vi har ätit lövbiff, pommes och beasås hos svärisarna idag, sååå sjukligt gott. Efterrätten stod jag för så det blev äppelpaj med vaniljsås! Avslutade med en äcklig Galliano-shot, hälften sprit och hälften kaffe. Yuäkkk. Otänkbart att man varit ung och dum och shottat för sakens skull, hehe. Vi vaknade till regn imorse men på eftermiddagen sprack det upp och blev sjukt varmt, nu har det dragit in mörka moln igen så regnar väl snart igen. 

Picknick i kvällssolen

Vi tog med oss lite vin, cider, jordgubbar och vattenmelon ut i kvällssolen och hann njuta i 1,5 timme innan solen gick ner och det blev för kallt. Riktig myskväll med mina älsklingar!





Mer träning

Började träna "greppa" med mira idag, alltså att hon ska greppa föremål som jag håller fram. Vi tog en tom toarulle till att börja med och först klickade jag direkt när hon bara nosade på den. Upprepade några gånger. Efter ett tag slickade hon på den, klickade och upprepade. Tillslut tog hon den försiktigt i munnen, klickade och upprepade igen. Sedan fick det räcka, men hon börjar nog förstå grejen!

Så småningom tänkte jag lära henne buga och "bli skjuten/spela död" också! Bra träning för huvudet! 

Kvällsbus i rastgården








Leverans från JFR

Marmorskal för 49kr, helt ok!

Älskade bästa favoritsängen


Mitt livs bästa köp ❤️

Middag och träning

Prognosen visade regn idag men nä det har varit supervarmt och strålande sol.. Klagar dock inte! Vi har lämnat in bilen på verkstad då centrallåset strular, förhoppningsvis är den klar till imorgon så vi kan åka på mini-semester upp till Småland och en dagstur till Ölands djurpark! 

Mira och jag fortsätter med klickerträningen, det går framåt och hon tar fort kontakt när jag stannar upp. Likaså förstår hon att klicket betyder godis. Skvallerträningen går också bra, även om hennes blick fastnar på kaninerna släpper hon snabbt fokus från dom när jag går vidare (efter vi stått ett tag och klickat). Vi mötte en hund nu på kvällsrundan av den sort jag vet hon kan reagera på, så jag stannade och klickade när hon tittade på den, sedan klickade jag bara när hon tog kontakt med med, så duktig. Även om hon aldrig haft problem med andra hundar kan hon brusa upp sig lite om den andra hunden bryr sig om henne - läs stirrar och blåser upp sig. Träning är kul!


Kvällens middag

På prommis med nya selen


Leverans!

Idag kom selen! Sen tog jag och svärmor en tur till grizzly i Trelleborg och dollarstore, köpte lite mer hundgodis till träningen :-)

Bad-prinsessan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite träning & lite bus












När sambons mormor åker till Tyskland..

..får man be snällt om lite cider :-)


Mira ligger ofta här och spanar, utsikt över gröningen..

Inklickning

Redan igår gick jag ut en kort stund med mira och började träna med klickern. Läste lite på internet först och gjorde som många rekommenderar - ge godis och klicka. Upprepa 5-10 ggr tills hunden förstår vad det handlar om. Vi gjorde det ett par till gånger inomhus under kvällen, då i kombination med sitt-klick-godis & ligg-klick-godis. 

Imorse provade vi igen, först bara godis-klick och sedan sitt-klick-godis. 

Sedan såg jag en video om skvallerträning, alltså att hunden ser någonting, tar kontakt med dig och får belöning. Syftet är att hunden ska reagera (men inte agera), komma till dig och skvallra för belöning. 

Detta kan man då göra med allt - människor, cyklar, bilar, djur osv. Vi gick ner till gröningen, mira såg en fågel - klick och godis. Sen for en hare upp från gräset - klick och godis. Haren spanade hon på rätt länge då den stannade en bit bort så jag fortsatte klicka och ge godis. Tillslut tog hon självmant kontakt med mig (syftet med det hela) och då klickade jag igen och gav godis. ALLTID belöning efter ett klick! 

Vi gick vidare och såg en till hare längre bort - klick & godis. Sedan fick det räcka, små korta stunder räcker i början för att inte tappa koncentration. Klicker- & skvallerträning känns kul!

Träningstillbehör

Kände att det hade varit kul att träna lite på allvar med mira så köpte godis, pipande boll, 5m lina och en klicker!

Svensk sommar

Mulet fram till 13, sen sprack det upp och blev världens solväder! Stack bort till svärisarna som var på roadtrip och hängde där fram till nyligen, mys.



Rukka form polar

Grizzly hade 25% rabatt på ett tillbehör för sina medlemmar idag, så jag beställde hem en sele även fast vi inte "behöver" en, hehe. 

Fast i neon orange!

Glass i stora lass



Vi har det bra!



Passfotot blev lika fult som vanligt, riskettan gick bra och nu är det back to semester igen ;) 

Insurgent

Uppföljaren till Divergent, såg vi nyss! Absolut sevärd men ett dåligt slut..

Solhund



Sjöbo marknad

Vi var där strax innan 10 och var nog nästan först på plats för sen fick vi höra att allt började vid 12, haha! Inte konstigt att många stånd var tomma. Vi var iallafall hemma tidigt igen och har slappat i trädgården sen dess.

Imorrn ska jag på riskettan och försöka fixa nytt pass eftersom mitt snart går ut! 

Mira mirakel











Vår dag

Känns som vi varit borta hela dagen! Först åkte vi till hööks och provade storlekar på BoT täcken till mira, ångrade mig lite om rukka täcket så lämnade tillbaka det och har köpt ett beg. BoT! Kostar ca 750 nytt i miras storlek och vi får ett nästintill nytt för 400! Värsta kapet. 

Sen betalade vi avgiften till riskettan jag ska gå på fredag, lämnade tillbaka täcket på grizzly och provade en sele i strl m, åkte hem till svärisarna och avslutade med en sväng till Arrie där hundarna fick bada. 





Hurtta limited edition

Miras halsband som hon vann på midsommartävlingen kom idag! Så fint! Matchar bra med nya expander-kopplet från hööks!

Rukka

Det blev ett regntäcke istället för sele!

Bus hos svärisarna



Mira postar

Ett jävla meck att få ner det i postlådans smala fack, men det gick! Tillslut.

Väggljusstakar

De var lite mindre än jag tänkt mig men vad gör det. Nu väntar vi på en väggtext som ska sitta under den översta hyllan! 


Första semesterdagen!

Obeskrivlig känsla att vakna imorse och veta att man är ledig i hela TRE veckor! På schemat idag står att rensa ut förrådet och köra till tippen. 

Har också fått sålt 2 av 3 hurtta selar vi har hemma, har kvar den nya nu bara men den ska också säljas. Funderar på en rukka form istället, hurttas glider så hemskt på mira!


Lånad bild från Google 
Den växer så fint!!

ÄNTLIGEEEEN


In the making

Hyllorna i vardagsrummet är uppe! Nu väntar vi på väggljusstakarna som är beställda. Lite annat ska upp på hyllorna, vi bara slängde upp de små blommorna vi köpte igår. 



Likadana hyllor fast två långa har vi satt upp i sovrummet också, plus två "sängbordshyllor". Vi får inte plats med sängbord så de på väggen blev super. Visar bilder så småningom när vi fått upp grejer. 

En bra dag

Jobbet gick snabbt och bra idag! Sen Ikea och därefter plantagen. Visar bilder när vi fått upp allt! Nu har vi nyss krängt hemmagjorda hamburgare, mums. Börjar inte förrän 14.15 så det blir skönt med sovmorgon. Sen kl 21.15 går jag på SEMESTER!!!

Mira fick en gosekanin

Bästa gömstället, glasbord..

Kvällsrunda

Och 2 dagar till semester!!

Vår älskade tös







 

Countdown

3 jobbdagar kvar till semester!!!! Längtaaaaar!

Alla tar skydd från regnet som varit konstant idag

Dessa har jag beställt idag också! På lördag efter jobbet tar vi en tur till Ikea för att handla hyllor!

Funderingar

En helt ledig dag utan planer känns så skönt just nu, ligger i soffan och ska börja titta på orange is the new black! Vi har också börjat fundera på vad vi ska ha ovanför tvn - två kortare hyllor snett ovanför varandra med dekoration på och någon väggljusprydnad till höger lutar det mot! 

Provar igen..

Bokat en ny risketta så jag får den gjord, nästa fredag! Annars har jag klippt miras klor, dammsugit, vattnat orkidéerna, diskat och nu ska jag laga mat. Puuh! 

Bus!

Halkan gick kanon och var jättekul, riskettan som jag skulle gå på kl 17 var jag tvungen att avboka då jag inte hann.. Istället gick jag och mira till hundrastgården där vi träffade 3 andra hundar! Goa hundar och trevliga ägare, kul! 

På gång!


Får aldrig nog!



2 veckor mellan bilderna! 

En vanlig tisdag

Innehållande jobb tills 15.30 och strax blir det storhandling. Imorrn kör jag halkan kl 11 och går på riskettan kl 17! 

Miras egna plats!


Kvällsjobb

Idag har jag inte gjort mycket vettigt innan jobbet, bara tvättat och klippt ner blommorna på balkongen. Helt sjukt vad de sätter knopp så fort man tar bort vissna blommor! Kvällsjobbet gick iallafall bra men nu kallar snart sängen, börjar 7 imorgon. 

Iso tog en tupplur..

Värmeslag

Ännu varmare idag än igår och stackars mira flåsar större delen av dagen. Även om vi svalkar henne med vatten med jämna mellanrum är det ändå för varmt för henne.. Har iallafall hängt hos svärisarna idag med, solat och badat i spa:et! Nu på kvällen har jag och R rensat avloppen här hemma, så vidrigt med all skit som fastnar. En vecka till semester och jag börjar inte förrän 15.30 imorrn! Skönt men läst att sämre väder är på g in.




Iso fick följa med ut en stund igårkväll!

Underbar dag

Legat i svärföräldrarnas trädgård hela dagen, lånat hem en V40 från R's jobb, ätit ryggbiff och bara haft det jävligt bra! 

Grym bil! Längtar tills vi får hem vår!

Ledig helg

Och massa sol!! 

Destination gekås ullared

Vi körde mot Ullared strax efter 7 imorse, var där innan halv 10 och sedan strosat omkring, ätit mm. fram till 17 då vi åkte hemåt igen. Nu har jag packat upp alla saker och ska snart slänga mig i soffan med min man! Så nöjd med dagens inköp, hur mycket som helst för knappa 3000kr! Det dyraste var en fläkt för 349 ;) 




Dock är jag besviken på djuravdelningen. Hurtta-sortimentet var inte alls som jag tänkt mig, konstiga storlekar, tråkiga saker och väldigt urplockat. Blä..

Min kanna

Denhär blomman växer som en tok! Vänstra bilden är tagen för drygt 1v sedan och högra nu ikväll! Snart blommar den fint igen!

Vår pärla..



En Volvo V40 ocean race 2016, skinnklädsel, digital hastighetsmätare and so on.. Konstigt man längtar?? 

VÄRME

Älskar sommaren! Slutade 13.30 och har sedan dess hängt i svärföräldrarnas trädgård, solade i 50 min och blev på den tiden bränd haha. Hej blek. Imorrn är det dags för Ullared!!!

GROWN UPS-BENEFITS

Att kunna äta detta till middag när man inte är sugen på mat..


Lång dag

7-16 på jobbet idag, det känns just för att man inte har någon rast! Eller alltså vi tar det ju lugnt emellanåt men vi har betalt hela tiden och inga utsatta raster/lunch. Dessutom har det varit hundra grader ute idag, svettas ihjäl!! Imorrn är sista dagen innan tre dagar ledigt med Ullared först iiihhhhh... 

Miras hurtta-produkter! Hört att Ullared tagit in ganska mycket hurtta vilket gjorde mig superglad, gissa vem som kommer gå loss.. 

Och just det! Jag har aldrig fått tummen ur och tagit mitt körkort, övningskört har jag dock gjort i flera år och kör dagligen eftersom R är min handledare också så den biten är lugn, men nu har jag bokat både riskettan och halkan till på onsdag! Sen är det bara teoriprov och förarprov kvar!! Kommer gå super! Så glad nu, nya bilen är världens största morot för min motivation! 
RSS 2.0